Julaftons eftermiddag

Ja då är det nästan över, julen.

Pappsen och Marita har varit här och ätit jullunch, druckit kaffe och ljugit lite, som vanligt 😉

Jag har parkerat mej i soffan med en pisse i knät och bortstar honom lite i lurvet. Han är en lite fluffgubbe, den lille Lurvas

20161224_1

 

Smulan har fått lite godis, nu har hon parkerat sej i den andra soffan, hon ligger och småsnarkar.20161224_2

Maken har åkt in till Fam Wiberger, äldsta dottern, i staden en sväng och jag tar en glögg och mår gott.

Önskar er en fortsatt bra julafton, hoppas alla blir nöjda och glada innan natten kommer.

Ta det lugnt!

Klart slut – Skatis

Kriget slutade 1-1

Lördagskrig var det dax för under gårdagen hos fina vännerna i Torbjörntorp. Strategin var klar när vi åkte, knuffa ut alla som kommer i din väg.

Först serverades det lite glögg och pepparkaka, därefter så var det middag med en jättegod tacogömma, lite gott att dricka till detta, sen var det dax. Invigning av  spelplanen, kombattanterna hade också skaffat spelplanen ”katthemmet”. 20161218_2

Stundtals var det trångt på spelplanen och efter två omgångar så var det oavgjort. Ett – ett Torbjörntorp-Skagen. Det är tur att ingen ser och hör oss när vi spelar 😉20161218_3

Tidigare i veckan så tog vi in (bar ner) granen, hade nästan bestämt att ingen gran skulle vara med i år, men sen veknade mattehjärtat, katterna gillar ju att ligga under denna. Smulan var först på plats, men den står ju inte där den brukar, så hon parkerade sej i soffan i stället. Lurvas var nummer två att kolla läget.

20161218_1

I år har jag för första gången struntat i att skicka julkort. Portokostnaden 180:- avrundat uppåt till närmaste hundring skänkte jag istället till VRR, Veteranstöd Rapid Reaction, som sekreterare i styrelsen tänkte jag föregå med ”gott exempel”. Evas Katthem får ju naturligtvis också en slant, lägger dessa i bössan vi har står på jobbet.

Så alla som förväntar sej ett kort i postlådan från oss, får ett julkort denna vägen istället. Slantarna behövs bättre på andra ställen än som ett frimärke på ett julkort 😉

julhalsning

Nu är det en vecka kvar och då är julhysterin över vilket känns bra, ljuset börjar sakta komma tillbaka och snart är det vår igen.

Klart slut från mej till dej 😉

Lite naket idag

Blev faktiskt ”naket” för igår var det en trädfällare här och tog ner trädet som hotade vår altan, det hade dött och innan det brakar över uteplatsen så är det väl bäst att ta bort detta. Det var grannens mark så han fixade detta, inget som klarades av, av outbildade motorsågsförare, för det stod väldigt nära vår uteplats.  Han som grejade detta var proffs, han klättrade och klängde med linor och vinschar, förankrade och sågade  av trädet bit för bit, trevlig middagsunderhållning vi fick.

20161212_1 20161212_2 20161212_3 20161212_4 20161212_5

Dessutom bad grannen honom ta ner ett annat flerstammigt träd som ”har hängt” över våran tomt. Detta förankrades stam för stam i hans bil med vinsch, och spändes upp ordentligt, sen fjärrstyrde han vinschlinan och vips så var alla stammar borta.

20161212_6 20161212_7

Naket blev det, men det växer väl upp något annat i skogsskiftet mellan oss och grannen. För typ 10 år sedan så togs nästan alla STORA granar ner och mycket ljusare blev det.

Var till Länsförsäkringar och pratade om framtidens pension och lite annat. Käkade i staden, men fram på aftonen blev det en macka en kopp te. Här är tiggarkatten nummer ett.

Matte, du har godis på din macka, jag VILL HA!!!!

20161212_8

Idag fick jag även se bilder från VRR:s almanacka det var också mycket (nästan) naket 😉

Lev lugnt där ute var ni än är

Klart slut för idag

Jisses så kär jag blev idag

i denna lilla Strumpan, ja hon heter Strumpan och bor i jourhem. Liten och ynklig hittades hon, endast en månad gammal (?). Hon är handmatad och har varit med jourmatte ÖVERALLT. Henne fick jag bära omkring på idag när jag var en sväng till katthemmet och fotade två andra kattungar. Strumpan blev bara lite bonus. Jourmatte har burit omkring henne i en liten ”väska” på bröstet eller innanför tröjan. Snacka om en fin kisse.

20161207_1

20161207_2

Kan säga att jag hade gärna stoppat ner henne innanför jackan. Ja jag vet, jag vet att Lurvas kommer att busa ihjäl en kattunge, jisses vad han skulle busa klumpen. De gamla damerna skulle vresa och sura och förmodligen skulle en av dem ta sitt pickåpack, tacka för sej och kliva ut genom luckan, vilket inte får hända. Därför tar jag inte hem någon mer kisse.

Ha det bra där ute i världen.

Klart slut från Skohall

 

(Pippi)influensa

Ja det har inte hänt så där väldans mycket på senaste tiden, fick en satans förkylning, så födelsedagen tillbringades i en styck soffa utan besök. Granntanten kom visserligen och grattade men hon ”fick vända i dörren”  😉 Övriga hade varnats via internet. Nu börjar jag att bli bättre, har säkert smittat ner mina arbetskamrater, för naturligtvis var det första gången med nya lönesystemet och sista med det gamla (testkörning alltså), månadsavslut och lite annat smått och gott att pyssla med. Så jag har iallafall gått till jobbet men jag har definitivt inte mått bra.

Eftermiddagarna tillbringades i soffan med NCIS säsong 12, som jag turligt nog fick tidigt på veckan, när den var sluttittad så damp NCIS New Orleans säsong 2 ner i postlådan, så den ägnade jag mej åt i helgen tillsammans med åtskilliga koppar med te, tio meter snytpapper, en filt och stundtals någon av katterna.

Var även på besök hos min tandhygienist i Falköping, jag har väntat sen i juni så jag ville inte missa den tiden, passade på att lämna Kian i samma stad då det tydligen har kommit en ny (tredje sorten) ”uppdatering” av fjäderben, som förhoppningsvis ska få framvagnen att sluta knarra. Den står nu fortfarande i hallen för det ena ”benet” var restnoterat.

Bilder har det inte blivit så mycket av, men eftermiddags så låg Smulan i sin hängmatta vilket en ovetande Lurvas inte observerade. Han hoppar upp i klösträdet, visserligen väldigt ovigt, så det gungar lite, och detta väcker surpaddan smulan högt upp och jävlar vad det frästes och morrades

20161205_1

Gå ner härifrån jag sover middag jäkla dumskalle 😉

20161205_2

Fick lyfta ner Lurvas för han vågade nog inte röra sej.

I veckan hade VRR ordnat en fin sak till en cancersjuk kille på 12 år. Han ville så gärna flyga helikopter, killen älskar VRR, så gruppen har skickat en del grejer till honom och naturligtvis fixade VRR tillsammans med lite annat folk en flygtur åt honom. Stort tack till alla inblandade. Läs gärna om operation Peter Pan här

Senaste resultatet på insamlade medel per den 18 november sedan starten 2014 är 7 108 010 kr,  VARENDA krona går till Veteraner i ekonomisk knipa, snabb hjälp utan mellanhänder, löner och andra kostnader. Jag är jäkligt STOLT över att få tillhöra detta gäng.

Utan de drygt 11 000 medlemmar vore DETTA INTE MÖJLIGT. Stort tack till ER som kastar in stora som små slantar, gåvor till SANTAS LITTLE HELPER (hjälp till julklappar mm till ”veteranbarn”) och Ni som skänker auktionsprylar.

Nu skalar jag nog lite lök (ett vanligt förekommande uttryck i VRR) det innebär en att det blir lite vått i ögat 😉

Ha det bra där ute, var ni än är

en-ask-med-hjartan

Over and Out