Greve Lurvas von Örontofs af Kinnekulle

har varit hos frisören idag.

Beställde tid hos en lokal veterinär, då Lurvas inte tycker om att åka bil. Pälsvård stod på schemat, han har fått så mycket tovor på bringan, den Lurviga kissen. Eftersom jag inte vill se ut som en strimlad biff, så behövde han lugnas/sövas lite.

Jag tycker INTE OM att åka bil, förstått!!!

20170130_1 20170130_2

Lugn och fin som han är vid framkomst till vetten så fick han ett stick i nacken och somnade inom fem minuter

20170130_3

Det blev lite tandvård också när missen ändå sov, väldigt lite tandsten.

20170130_4

Vetten och jag hade var sin trimmer och var sin borste så nu är han rakad på bröst och bringa, lite på magen och ordentligt genomborstad.

20170130_5

Nu vaknar han snart lille gubben.20170130_6

Han har legat i mitt knä sen vi kom hem men nu är han uppe och vinglar omkring lite. Trött och inte så kaxig som han brukar vara 😉

Nu ligger han på köksbordet tillsammans med Snuttis, ett visst säkerhetsavstånd bör det vara.

20170130_7

I morgon ska jag hämta min bil i Falköping, hoppas den nu har slutat att knarra. Verkstaden lovade att tvätta och dammsuga bilen innan avhämtning. Sådant kallas SERVICE.

Tar vägen om katthemmet när jag åker hem, några nya katter ska fotas och några pärmar med bokföring ska med hem.

Over and out från Skoghall

Fick lite hjälp idag

Morgonen startade med en tur till Kleva för att kolla till den triken (den gamla) för den ska ju avyttras. Blir en sväng till i eftermiddag.

Vid hemkomst så låg det är kattskrället och myste i soffan, han vet inte vad som väntar honom om måndag. Då ska han åka bil och sen ska hans tovor bort på bringan och magen 😉20170128_1

Snuttis ville ha lite godis ur förrådet.20170128_2

Hade en del VRR-auktioner som avslutats i veckan, dessa skulle packas idag och jag fick god hjälp av Sutteruttan. Blev en hel IKEA-kasse med paket som ska lämnas på måndag.

20170128_3

Sen trampade hon omkring på datorn och skrev massa konstiga saker i min auktionsfil, så det var till att stänga ner och börja om 😉

Over and out Skoghall

Tror Snutteruttan fryser

Kallt om magen när man är ute, då går man in och lägger sig och kramar elementet i badrummet/tvättstugan.

20170118_1

Såå varmt och gott där 😉20170118_2

I helgen hade vi besök av Mia & Jonas. Fiaspelet kom naturligtvis fram men det gick dåligt för lag Skagen denna gång. Falkängen vann med 2-0 och det var dessutom JONAS som vann bägge ronderna.

Tezzan var här i veckan och hjälpe oss att flytta lite ved, så nu var det avklarat också. Sen att jag ALDRIG lär mej att jag ska ge f*n i sådana övningar, herr Axel har inte varit snäll efter detta, men men så är det när skallen vill mer än kröppaskrället.

Sen är det följetången ”Den svarta katten på Skagen” Kommer varje dag och sitter på etage tre och väntar på mat. Han bara sitter där, tills vi kommer, sen får han lite mat och lite mjölk och är så nöjd.20170126_1

 

Går utmärkt att klappa honom20170126_2

Har varit i slagsmål med Lurvas som också är sårad i ena örat20170126_3

 

Så mysigt att bli klappad när man är mätt i magen20170126_4 20170126_5

Vi trodde ju vi hittat ägare, men hon har varit här och kollat och det är inte hennes katt. Blir att fånga in och se om han kan få ett eget hem.

Klart slut

Ny vecka….

Nya möjligheter.

I helgen så var Olle ner till byn för att hjälpa till med att ta ner julgrejset/julbelysningen i byn, när han var där så kom en kompis hit och mätte på lastgallret till triken, som han ska svetsa ihop åt mej, så jag kan surra fast ev. packning. Dessutom så  är mina backspeglar på G från Calle i Moheda. Lucklås har en kompis i USA fixat så det kommer vad det lider det också. Sen kan våren anlända 😉

Rishögen, den stora eldades upp under gårdagen, nu kan vi fylla på med nytt ris, som vi får elda upp nästa vinter. Skönt att få detta gjort

Öppnade ett skåp för att ta ut min nya gryta när jag skulle laga mat. Snutteruttan som är nyfiken skulle genast undersöka.

Hon kravlade sej in under ”karusellen” och hamnade inne i hörnet. nosade runt lite.

20170115_1

 

Ålade sej ut igen20170115_2

 

Å Lurvas stensov på soffan20170115_3

Smulan vaken men trött, ligger i holken.20170115_4

Efter arbetets slut idag så blev det en tur till Falköping igen, framvagnen knarrar fortfarande, så nu ska det bytas styrleder och diverse bussningar. det ska väl bli ordning på detta någon gång hoppas jag, tur det är garanti 😉

Fick ju lånebil som vanligt denna gång en Peugeot Partner (en plåtlåda alltså). En sväng in på Coop i Skara på hemvägen, hämtade lite varuväxlingsvaror. Därefter ett Julabesök, sen äntligen hemåt i rasande fart.

Så var måndagen slut.

Kompisarnas katt kom hem på söndagen också, hon hade varit borta i 5 dygn, men kom hem igen. Lite rädd, hungrig och öm, ville inte lyftas upp, men hon är åter i hemmet lilla gumman.

Nu slut för idag från Skagen

En lite kopia av Lurvas

fotade jag i veckan. Hade kommit in många nya missar, alla naturligtvis lika fina men en liten Lurvfina föll jag ju naturligtvis lite extra för.

20170103_alma

Nej vi ska inte ha någon mer kisse.

Jag satt just å kollade tillbaka på bloggen och läste ett inlägg från januari 2011

Så här var det när Luvas hade varit här några veckor

2011_01_25_1_thumb1

 

Börjar tidigt riktigt tidigt så där vi tre-tiden på natten med att börja busa med matte, riva med tassarna i hennes hår, bita i håret, jaga tår under täcket. Sen blir jag utsläppt i huset vi sextiden då ska jag ha mat, så då äter jag min mat, jag snor mat från Smulan och äter resterna som Snuttis lämnar.

När matte åker till jobbet så stängs jag in i sovrummet tillsammans med radio Skaraborg, leksaker, torrfoder, vatten och toalåda. Hon stänger in mej för att kattluckan ska vara olåst så surdamerna kan gå in och ut som de vill, hon vill inta att jag ska smita ut (det är ju snällt). När hon väl har åkt, så massakrerar jag hennes blommor i fönstret. Dessa blomblad är lite tjockare och urkul att leka med. Jag uträttar vissa saker på lådan och spralar riktigt ordentligt så det är sand på golvet (matte får städa efter mej!) Därefter sover jag lite, gärna under sängen, för där känner jag mej trygg.

När matte kommer hem så får jag komma ut och busa i hela huset igen. Då mördar jag mattor, flyttar på mattor och är under mattor. Jag jagar slöa vinterflugor i fönstren, uppe på bokhyllan och över borden. En genväg över mattes tangentbord är given. Därefter kanske jag får lite blötmat. Samma visa som i morse upprepas allt som går att äta, äts! När jag ätit allt och allas mat så hoppar jag upp i mattes knä och rapar i hennes öra, jag har en hemsk andedräkt för tillfället men det kan hon ha, därför rapar jag en extra gång framför näsan på henne.

Nu ska det busas igen, massakrerar blommorna i vardagsrummet, även här tjocka blad som är kul att busa med. Är vedlådan välfylld kan det hända att jag har ner några klampar på golvet när jag inspekterar denna. Kan busa lite med småbitar som lossnar från klamparna. Därefter ger jag mej på gardinerna, de ska ha sej en omgång av mina klor. Då ryar matte på mej ??? Vaffödå.

Kan tänka mej en liten gosstund efter detta, en kort sådan för när matte klappar mej då kan jag kasta mej runt och ta armtag på hennes arm och krafsa med bakbenen samtidigt som jag biter henne i handen. Detta är jätte kul (tycker inte matte). Kollar lite på dataskärmen samtidigt när jag ändå sitter i hennes knä. Slår med tassen lite på tangenterna och byter sida.

Nu ska jag ha galoppträning. Täby galoppbana är flyttad till Skagen, Skoghalls trappa är helt suverän att galoppera i. Tar några vändor, sen ska jag busa med myntamöss och mörda mattan igen. Klätterträdet ska ha sin omgång och sedan kanske jag lägger mej högts upp där och vilar lite. Rast vila 5 minuter, sen börjar jag om på ruta ett igen. Då har förhoppningsvis husse hunnit hem också och slagit sig till ro i soffan då finns det nya tår och händer att busa med.

Husse och matte suckar, jag förstår inte varför.

Hälsningar Lurvas Von Öronlurv

Dagen före nyårsafton hade vi lite fredagsmys med MC-kompisar på Café Duvan i Skara. Alltid lika trevligt att träffas.

Nyår är över, Olle var hos sin bror och kollade en Enduro-tävling och kom hem på nyårsdagen. Jag vill ju inte lämna de skotträdda katterna så jag pysslade med annat. Förpassade julgranen till sommarförvaring, likaså tomtar och juldukar, stjärnor och ljusstakar tas bort i morgon, för nu väntas nya ljusare tider. Uppdaterade även katthemmets hemsida med lite nyheter, så jag klarade mej med uppgifter denna nyårsafton.

Under gårdagen så startades en insamling till VRR1/2017 det var en slant som samlades in, närmare bestämt 110 000, varav bufferten gick in med 40 000. Återstod alltså 70 000, insamlingen klar på en timma. Lycka till VRR1/2017.

Idag hade vi en lunchdate med kamraterna i Torbjörntorp, vi möttes i Skara och åt en Kineslunch, satt och snackade lite och hade det allmänt gott och mysigt. Nu väntar jag på att klockan ska bli åtta, för då ska ett gäng VRR- auktioner avslutas.

Klart slut från Auktioniss-Ann