Öppen planlösning

sa Martin, när han fick se bilden av hur köket ser ut just nu, det är ju på modet 😉

Efter 12 år med IKEA-luckor så är det dax för omlackering, färgen har krackelerat och lossnat på sina ställen, men fick tag i en hugad lackare som ska fixa detta åt oss.

Här är första luckan borta

Efter 4 timmar så var samtliga luckor,täcksidor,  krönlist, ljusrampslist och sparksocklar borta. Så nu har vi väldigt öppen planlösning i skåpen.

Idag så levererades luckorna till Christer. Om drygt en vecka kan vi hämta dessa igen. Från vaniljgult till grått som det nya looken blir.

Monteringen kommer nog att ta längre tid, men den dagen den sorgen.

Städat blev det också, ska nog möblera om lite också en del grejer behöver placeras lite lägre för axelhe**vetet vill inte att jag sträcker mej för högt och att släpa fram en stol och klättra upp på denna är ju jobbigt ju 😉 😉

Ha en bra fredagsafton och en jägarns bra helg.

Tilläggas bör att lackeraren hade en jättekelen röd härlig katt.

Over and out

Gränna igen

Under veckan har det varit ganska lugnt, torsdagen blev en ofrivilligt ledig dag då jag vände på det tredje trappsteget, där var det var det snorhalt. Grusgången var snorhal, gräset var snorhalt, så jag gick in och ringde chiefen, jag ger mej inte ut p.g.a halka. Tog tag i katthemmets bokföring istället.

Lördagen däremot, då var det samling med ”la familia” i Gränna, arbetsgruppen i VRR hade arbetsmöte och förberedande möte inför nästa träff – årsmötet den 8 april, även i år på Falkängen. Hoppas det kommer MÅNGA medlemmar, inte alla drygt 11 500 men en hel del i alla fall.

Det är mycket allvar och planering, vi är trots allt en jäklikt stor förening som jobbar HELT ideellt med allt-

Sheriffen som idag var med fick en minnesgåva för sin insats i ”operation Peter Pan” där vi hjälpte en liten grabb som har cancer att få sin dröm uppfylld, att flyga Black Hawk. Läkarens kommentar efter flygturen var – fick NN flyga helikopter varje dag så skulle han bli 75 år, han var så glad och tacksam. VRR erhöll även väldigt fina gåvor av NN.

Men mitt i allt allvar så har vi väldigt roligt när vi träffas, här brast det när vi skulle ta gruppbilden. en viss herr Husberg kommenterade en viss farbrors nacke – fasen, du har ju dubbelhakor i nacken ju. Det är herr Husberg i ett nötskal, denne herres kommentarer får församlingen att brista ut i gapskratt.

Här är vi lite mer samlade

Sen återgår vi till konferensbordet och farbror skojar till det liteDet var ett bra möte, vi träffas några få gånger per år utanför Facebook, som är vårt största redskap i VRR.

Idag har vi bra draghjälp från många instanser och företag och vårt arbete har gett resultat, mycket gott resultat och VRR växer så det knakar ”tyvärr” så behövs vi, och vi kommer att fortsätta i samma anda som tidigare.

Jag åkte hem strax efter avslutat möte, med mycket ”snurr i hjärnan” många grejer måste landa lite och under hemfärden så dyker det upp lite grejer och idéer.  Idag har jag samlat tankar och intryck av träffen samt renskrivet protokollet.

Idag skulle vi monterat ner alla köksluckor, lister, täcksidor och sparksocklar,för dessa ska lackas om, som tur var ringde jag lackeraren innan vi började med nedmonteringen. Han var nämligen sjuk, så vi får vänta några dagar till.

Snart är det natten och dax att krama kudden

Klart slut från Skat-Ann

 

Tur man känner folk

”over there”

Jaha idag kom det få med posten, mitt lås till Triken. Jag har jagat ett sådant sen i höstas, men icke. Det finns på en firma i Göteborg, och i prislistan kostade detta 88:- troligtvis plus moms men de säljer inte till privatpersoner, men de har en återförsäljare i Jönköping så jag kontaktade den firma, men de hade inte låset i sitt sortiment. ÅTERVÄNDSGRÄND.

Kontakta och letar på nätet, hittade ett snyggt, som jag skickade efter, men det var lite för klent. Funderar och söker vidare. Kommer sen på, fan jag har ju en gammal kompis som bor i USA, upprättar kontakt med honom och efter 3 dagar får jag besked – har hittat ett lås, 30 $, sändes via cyberrymden och en kompis till honom, som var på besök, tar med detta till Sverige och idag kom det i postlådan. TACK snälla Jonny och Leif för hjälpen.

20170208_2

 

Ska ni äta nu, men jag ligger ju här på bordet. Ja våra katter får vara på bordet. Snutteruttan ligger ofta där och spanar ut på domänerna.

20170208_1

Eller också ligger hon bara där och sover, på rygg och alla tassar i vädret.

I början på veckan hade VRR-församlingen ett STOOORT insamlingsärende. Nästan 200 000 skulle samlas in till en veterantjej med två barn, det var i mål efter 17 timmar. Fantastisk förening som hjälper de sina i nöd. Dessutom löstes tre små ärenden i samma släng.

För övrigt finn det inget skvaller och inte en endaste skandal att berätta om 😉

Ha det gott där ute klart slut från Skoghall