Premiärtur

blev det idag.

Ja nu är det vår och första turen på EJA är avklarad, inga överraskningar, tuffade på så snällt hela vägen runt Kinnekulle. Tog ett fikastopp hos Christian, sen en omväg hem igen.

Som jag längtat efter denna dagen, nu lever man igen, vår sommar och en lång höst. Ska lägga många mil på vägarna i år hoppas jag.

Over and out från en lycklig skata 😉

Vilken underbar vårhelg

När Lurvas den lurvige, kommer in från patrullering av reviret och matte sitter i soffan, så ska han alltid kolla så jag fortfarande tycker om honom och absolut inte glömt bort honom när han varit ute i typ tio minuter 😉 Det ska gosas och buttas i ansiktet. Han är för go den katten.

Lördagen ägnades åt röj i trädgården. Tog bort hjortskydden som växterna kläs med om hösten. Ansade lite i rabatter, klippte ner all lavendel och de vissnade stora gräsplantorna klipptes ner.  Det var då Smulan fick frispel, när alla vipporna började röra på sej. Vilken fart det blev på surpaddan. Mobilkameran är väl ingen höjdare, men en räddare i nöden.

När allt gräs skulle slängas så hittade jag dessa solar i skogen.

Olle tvättade bilarna under tiden och när han var klar med detta så hjälptes vi åt med att fixa altanen och möblerna till framsidan, så nu är favvostället möblerat, nu kan jag vila middag i hammocken.

Den andra platsen är också klar, urberget om altanen står på är högtryckstvättad så det är riktigt snyggt. Grannens son kom över och pratade lite, hon har flyttat färdigt nu , det sista kördes idag, lördag.

Idag så fixade vi till dammarna, urk vad det vattnet är sunkigt, men nu är det rent vatten och fontänerna är på plats. När vi var klara skulle vi premiäråka tänkte vi, men se så blev det inte, Olles hoj startade icke den behöver nytt batteri 🙁 så det blev ingen tur.

Blir nog en tur för min del i morgon skulle jag tro.

Klart slut från Kullen

Det luktar vår

Finns hopp om bättre tider även i år. Börjar längta till hojens toner och vägens sång. Ska bli gött att ut och köra igen. Så idag förberedde jag premiärturen, jag smorde in skinnjackan, väst, byxor och stövlar med Vikingfett, så nu ligger de och gottar till sej.

I morse när jag skulle åka till jobbet, så låg det någon och gottade sej på köksbordet. Det är så mysigt att ligga där, lite värme kommer från elementet och vill man så kan man kolla ut på fåglarna som flyger till och från restaurangen.

Efter att hojkläderna var klara och jag hade fotograferat auktionsgods till VRR så tog jag en promenad, och visst så är den i antågande, det bevisar ju blåsipporna.

Mossbeväxt stenmur passerades också. Hejar på en och annan granne som är ute i trädgården och grejar.

Grannhuset är snart tomt, trist när det är mörkt i huset på kvällarna. De nya grannarna kommer i början på April, men när de flyttar hit permanent vet jag inte, de bor i USA och barnen ska väl gå ur skolan, men till sommaren så borde de ju komma.

Plingar så fint i telefonen, vilket innebär att det budas i auktiontrådarna, det gilla skarpt.

Finns inga skandaler att skriva om så jag avgår för i afton.

Klart slut för i afton, var rädda om er där ute.

En liten bön kan väl läggas in nu i vårtider också 😉

Eldklot

Jisses vilket eldklot det kom upp ur horisonten i morse. Gick upp till balkongen med kameran. Var till att skynda sej på, för solen stiger fort bara på någon minut från halva tills att hela lampan syntes  😉

I lördags var vi på tur, med bil, tillsammans med Kenneth och Anki. Vi var i Trollhättan. fick tag i en ny mc-jacka som kan vara skön när det blir så där jäkla varmt på sommaren. Avtagbart fleecefoder så den kan väl användas lite när som, men jag föredrar skinnjackan.

Därefter hamnade vi på Bike i sista sekunden innan de stängde. . Hittade ingen speciellt, så vi ska åka till Göteborg en fredag, för Kenneth har spanat in något där på Handelsboden. Dessutom var det ju naturligtvis ett matintag innan det bar hemåt igen.

Söndagen ägnade jag mej åt att vila 😉

Pappa ringde på måndagskvällen, han har, som vi, fjärrkontroll till en del lampor, vilket är väldigt smidigt. De hade varit borta under söndagen och han frågade om jag hade varit där, har ju nyckel, men se det hade jag inte, men när de kom hem så var lamporna tända. Hände samma sak någon kväll innan.

Sen hände en konstig sak här, senare på kvällen, hade lagt oss, då ringer det på dörren. Ollen går ner och kollar, men det var ingen där. Är det bror min som kommer och bråkar med oss eller kanske är det morsan 😉

En kompis från USA kontaktade mej och undrade om jag kunde fixa några armband och skicka dessa över vattnet. Detta verkställdes och jädrans va snygga de blev, så nu är de på väg.

Idag har våran granne flyttat, kommer att kännas tomt efter 18,5 år. Ingen som sågar och klyver ved på våren, ingen som rotar i trädgården, men det kommer nya människor snart. Olle är och hjälper grannen son med att flytta lite tyngre saker nu, men han anländer väl hemmet snart igen.

Skickar även en BAMSEKRAM till min ”brorsa” Martin nere i Skåneland, tycker han behöver detta, å snart ses vi, familjen VRR, igen då det är årsmöte den 8:e april. Det blir en höjdare som vanligt.

Ha det bra ute i världen.

Over and out från Kinnekulle

Passar på

när husse är borta.

Så här vräker han sej, Greve Lurvas von Örontofs af Skagen när ingen är hemma.

När han väl vaknar till liv så går det ju att vräka sej lite i mattes knä också

Bli lite borstas och tillrättad i pälsen.

För övrigt är det lugnt och intet skvaller och inga skandaler, med andra ord som det ska vara.

Over an out från ett vitt Kinnekulle.