Flyttar och planterar

Ska ju fixa murarna här i höst, de börjar att ”kalva”, så innan de rasar så måste det fixas.

Här ska berget fram i dagern utan massor med växter i märlorna, endast spotlights som lyser på detta. Kommer bli jättesnyggt. Bara en smal rabatt längst ner innanför muren som kommer att vara lite växter i. 10 meter mur som ska läggas om.

Rabatterna på etage två ska bort, även här kalvar stenarna och ska rätas upp. sen ska det grusas ända ut och endast växter i krukor, så det är dessa som tränger ut stenarna. Jag pekar, Olle gräver.

Börjar bli tomt mellan krukorna, alla dessa växter är flyttade till andra platser

 

Bland annat hit, där det var en kaprifol som såg bedrövlig ut. Den grävde Olle upp i lördags, och här hamnade en del av växterna. Dessa stenar 180 cm höga har inte gett sej, som  tur är, för fy satan för att räta upp dessa. Däremot så är det några längst upp vid trappan som har vinklat ut sej så dessa ska rätas.

När Olle grävt färdigt så var det lagom att ta lunch på Kinnekullegården innan han åkte för att jobba. När v i satt oss ringde hans telefon, det var äldsta dottern som frågade om vi var där och åt, för hon var på parkeringen, hon hade tagit ett ordentligt fyspass på berget, så hon fick lite mat i sej hon också. Mobil, strumpor och lite papper lämnade hon på bordet när hon hämtade mat. 😉 😉 (dock bör tilläggas, strumporna var oanvända)

Våran lilla Ziva är en vattenkatt. Denna dag så paddlade hon i vattenskålen, hon försökte sätta sej hos Buddha i rumsfontänen, hon gjorde en sväng i toastolen (matte hade glömt stänga locket och JA den var ren) sen avslutades kvällen med en dusch, tillsammans med matte. Här är hon som sagt nyduschad med andra ord pisseblöt.

Hon ska vara med överallt, skulle fläta mej ett nytt armband i veckan, detta tar nu tre gånger så lång tid när hon ska trassla in sej i linorna.Nu ska jag antingen ta mej en sväng på hojen eller göra ingenting.

Over and out från Skoghall

En kväll i hjulets tecken

Hjulafton!!!

I år var den 40-årshjulbileum. Under 40 år har Lidköpings ”tokigaste” gubbe Tomas Kjellström, med sin stab, anordnat spektakel en torsdagskväll i augusti. Mer och mer folk kommer det varje år. I går var det nog nytt rekord, då även HDCS har internationell träff i staden.

Som vanligt åkte jag in lite tidigare, denna gång tillsammans med Jocke som vi lärt känna under sommaren, han förflyttar sej liksom jag på en HD-trike. Just när vi parkerat så kommer en annan kamrta runt hörnet och letar efter parkering, det var Benne på broders gamla chopper. Maken kunde inte deltaga i år, han jobbar kvällspasset.

Så håll i er nu här kommer det en bildbomb

Fler som undvek kortegen och parkerat lite tidigare under eftermiddagen.

Ett fett bakdäck på ett nästan tomt torg

Häftig ventilhatt

Nu kommer kortegen med poliseskort

Mest är det ju naturligtvis tvåhjulingar

En och annan fyrhjuling och trehjuling

Äldre hojar och bakvända trikar 😉

Små hojar

Å stora hojar

Arméinspirerade hojar med skjutvapen

Ungarna ska vara med så vissa åker tre på en hoj, lagligt, njaaa. Men en sådan här kväll så ser nog farbror blå ”genom fingrarna”.

Andra tar med sej hunden i korgen

Här kommer de ”stora gubbsen” här räcker det inte med småmotorer här är det V8 som gäller.

Leif och Kim

Handikapp, inga problem, surra fast rullstolen bakpå.

Kom saker i luften också

Å nu var det knôlfullt på torget, resterande får parkera runt om.

Kamrat Jockes gamla hoj, de kom åkandes från Tjeckien.

Det är inte bara på land det är show. Gubbe i blöt

Här kommer räddningen

Han var ju redan blöt, men fick sej en liten dusch.

Å där kom Herkan från F7, något försenad

Å under tiden Herkan fotades så körde gubbsen ”i vält”

Mycke-fort-åkar-båt

Sjöräddningen

Varning för blöt bil.

Det är så otroligt mycket folk, typ 20-25000, ett under om man ser någon man känner i vimlet. Lite stressande blir det, så vi gick till Rådhuset och fikade. Återkom till hemmets lugna vrå före kl 21.00.

Over and out från Skagen