Flyttar och planterar

Ska ju fixa murarna här i höst, de börjar att ”kalva”, så innan de rasar så måste det fixas.

Här ska berget fram i dagern utan massor med växter i märlorna, endast spotlights som lyser på detta. Kommer bli jättesnyggt. Bara en smal rabatt längst ner innanför muren som kommer att vara lite växter i. 10 meter mur som ska läggas om.

Rabatterna på etage två ska bort, även här kalvar stenarna och ska rätas upp. sen ska det grusas ända ut och endast växter i krukor, så det är dessa som tränger ut stenarna. Jag pekar, Olle gräver.

Börjar bli tomt mellan krukorna, alla dessa växter är flyttade till andra platser

 

Bland annat hit, där det var en kaprifol som såg bedrövlig ut. Den grävde Olle upp i lördags, och här hamnade en del av växterna. Dessa stenar 180 cm höga har inte gett sej, som  tur är, för fy satan för att räta upp dessa. Däremot så är det några längst upp vid trappan som har vinklat ut sej så dessa ska rätas.

När Olle grävt färdigt så var det lagom att ta lunch på Kinnekullegården innan han åkte för att jobba. När v i satt oss ringde hans telefon, det var äldsta dottern som frågade om vi var där och åt, för hon var på parkeringen, hon hade tagit ett ordentligt fyspass på berget, så hon fick lite mat i sej hon också. Mobil, strumpor och lite papper lämnade hon på bordet när hon hämtade mat. 😉 😉 (dock bör tilläggas, strumporna var oanvända)

Våran lilla Ziva är en vattenkatt. Denna dag så paddlade hon i vattenskålen, hon försökte sätta sej hos Buddha i rumsfontänen, hon gjorde en sväng i toastolen (matte hade glömt stänga locket och JA den var ren) sen avslutades kvällen med en dusch, tillsammans med matte. Här är hon som sagt nyduschad med andra ord pisseblöt.

Hon ska vara med överallt, skulle fläta mej ett nytt armband i veckan, detta tar nu tre gånger så lång tid när hon ska trassla in sej i linorna.Nu ska jag antingen ta mej en sväng på hojen eller göra ingenting.

Over and out från Skoghall

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.