Snuttis ”går igen” i Ziva

Ja återigen då denna Ziva som är så lik Snutteruttan, som gör mej smått galen. 😉

Förutom allt badande, duschande och plaskande med vatten, som inte var Snuttis grej, så är de ganska lika till utseende och sätt.

Hon har nu lärt sig luckan och springer in och ut, första morgonen då hon lärt sej luckan på natten, hittade jag henne i Bigsråträdet, så ynklig så ynklig.

Natten till lördag, kom hon skrikandes och pipandes in med sitt första byte, en näbbmus, som naturligtvis lever och piper som satan i munnen på Ziva.  Ziva hoppar naturligtvis upp i sängen och släpper bytet som kilar in under täcket och springer över mina ben. Snabbt uppvaknade kan jag tala om.

Jag far upp och tänder lampan, Ziva jagar bytet, men jag är snabbare, får tag i bytet ganska snabbt och kastar ut detta genom fönstret.

Oftast kommer hon farandes genom luckan, likt Snuttis, springer snabbt som satan till närmaste kattlåda, gör vad hon nu ska, sen ut igen. Vi suckar och ruskar på huvudet.

MEN, till vår stora glädje och lättnad så harLuras nu accepterat detta vilddjur (till viss del) och igår kom han in, låg och gottade sej hos mej i nästan två timmar, detta har inte hänt sen vildbattingen flyttade hit. Nu ligger han på sin skinnfäll i soffan och sover. Det känns gott i matte- och hussehjärtat.

 

Maken är ju och hjälper Tord med garagebygget på helgerna, och idag tog jag mej i kragen och åkte ut en sväng, till Kvänum och kattutställningen som är där i helgen. Där ligger motsvarigheten till VRR, Sören Fernström, som klappat in massor med pengar till hemlösa katter och katthem över 650 000 kronor har han klappat in på utställningar och marknader. Han ligger så gott i sin fåtölj, medan husse och matte säljer grejer. Han öppnade inte ögonen idag när jag hälsade på.

Sören har egen telefon, eget bankkonto och swishkonto. En fantastisk katt 😉

Har ett par beställningar på armband som jag ska knyppla ihop i afton,  och nästa lördag ska delar av styrelse/arbetsgrupp finnas på Soldathemmet i Skövde och representera VRR. Ska bli kul att träffa gubbsen eller kanske skulle säga grabbarna (då jag är äldst i gruppen) igen.

Klart slut från Kinnekulle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.